Junioritoiminta

Junioripäällikkö Milko Saramo, +358 407086274, milko.saramo@gmail.com

FC HIK harjoittelee Feffe Parkissa

Hangon kaupungin sisäliikuntatilat (Casino, Cuplis, urheilutalo ja urheilutalon kuntosalit, Hylliksen tanssisali sekä ryhmäliikuntatoiminta Astrean tiloissa) suljetaan 18.12.2020 asti.

Tämä tarkoittaa, että FC HIK:n kaikkien joukkueiden harjoitukset siirtyvät Feffe Parkiin 1.12. lähtien. Joukkueissa voi tänä aika harjoitella ainoastaan hankolaiset pelaajat. Joukkueenjohtajat ja valmentajat ilmoittavat joukkuekohtaisesti asiasta pelaajille sekä heidän valmentajilleen.

FC HIK:n vastuuvalmentajat kokoontuivat tiistaina 5.5. ja yhteisellä päätöksellä seurassa aloitetaan pienryhmäharjoittelu takakentällä maanantaista 11.5. lähtien. Pelaajat saavat tarkemmat tiedot harjoitusajoista omilta joukkueenjohtajilta ja valmentajilta. Päätös aloittaa harjoittelu perustuu Palloliiton ohjeistukseen. Lue info tästä.

 

Uusin info harjoittelusta.

Tällä hetkellä FC HIK:ssä ei johdetusti harjoitella eikä pelata

Suomen Palloliiton suosituksen mukaisesti pidämme taukoa näillä näkymin 13.5.2020 asti. Seuran ja joukkueiden taustoissa tehdään kuitenkin edelleen töitä ja suunnitellaan tulevaa kesää ja syksyä. Kun Covid-19 -karanteeni hellittää, haluamme olla mahdollisimman valmiita jatkamaan toimintaamme. Tässä päivitys tämän hetkisestä tilanteesta Hikkenissä.

Harjoitukset peruttu 13.5. asti

Suomen Palloliiton hallitus päätti maanantain 30.3. kokouksessaan jalkapallotoiminnan keskeytyksen jatkamisesta ainakin 13.5. saakka. Päätöksessä seurataan Valtioneuvoston linjauksia. Kilpailutoiminta on arvion mukaan mahdollista aloittaa noin kahden viikon kuluttua siitä, kun joukkuetoiminta käynnistyy. Lisäksi hallitus päätti siirtää 16.5. pidettäväksi aiotun Seurojen Kokouksen elokuulle, alustavana päivämääränä 7.-8.8. Seuraparlamentin kevätkokous puolestaan päätettiin pitää etäkokouksena perjantaina 22.5. Seuraava Palloliiton hallituksen kokous pidetään etäkokouksena 27.4.

Lue koko tiedote tästä linkistä

 

 

Hangossa jalkapallon parissa on jännitetty ja iloittu, ehkä myös vuodatettu surun kyyneleitä, jo vuodesta 1903. Hangö Idrotssklubb on lähes 120 vuoden aikana kasvattanut kymmeniätuhansia lajin harrastajia. Edustustasolla Hikkenin paras saavutus on pelaaminen Mestaruussarjassa kaudella 1962. Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ykkösessä FC HIK oli kausilla 1996-2002. 

Maajoukkuepelaajia Hikkenissä on ollut kymmeniä, suurin osa nuorten tasolla. Eniten A-maaotteluja seuran kasvateista on Niclas Grönholmilla, joka on edustanut Suomea 17 kertaa. Muut A-maajoukkuepelaajat ovat Tor Österlund (8 maaottelua), Anders Roth (7), Fredrik Nordback (7), Tom Enberg (5) ja Arno Nordlund (2).  

Hikkenin toiminnan kivijalkana on juniorityö. Seurassa on tällä hetkellä noin 100 nuorta lisenssipelaajaa, jotka harjoittelevat kuudessa eri joukkueessa 15 vapaaehtoisvalmentajan ohjauksessa. Nuorimmat pelaajat ovat 5-6 -vuotiaita ja vanhimmat juniorijoukkueissa pelaavat ovat 15-vuotiaita. Joukkueissa on sekä tyttöjä että poikia.