Junioritoiminta

 

FC HIK noudattaa Palloliiton suositusta ja keskeyttää maaliskuun loppuun asti harjoitukset.

FC HIK johtokunta

Palloliiton liittohallitus piti torstai-iltana etäkokouksen koronavirusepidemiaan COVID-19 liittyen.

Hallitus päätti keskeyttää Palloliiton kilpailutoiminnan maaliskuun loppuun asti. Poikkeuksena ovat miesten Suomen Cupin neljännesvälieräottelut, miesten Futsal-Liigan, naisten Futsal-Liigan ja miesten Futsal-Ykkösen runkosarjan päätöskierrokset, jotka pelataan ilman yleisöä tulevana viikonloppuna.

Myös Palloliiton pelaajakehitystapahtumat, kuten Huuhkaja- ja Helmaripäivät, alueleirit, kehittymisen seurantatapahtumat ja alueturnaukset sekä valmentajakoulutukset on toistaiseksi peruttu.

Lisäksi ottaen huomioon Valtioneuvoston suositukset koronaviruksen leviämisen estämiseksi Palloliitto suosittelee seuroja keskeyttämään harjoitus- ja turnaustapahtumat maaliskuun loppuun asti.

Päätökset muiden kansallisten pääsarjojen osalta tehdään alkuviikosta. Niistä tiedotetaan mahdollisimman pian.

Tilannetta seurataan jatkuvasti ja ohjeistuksia päivitetään tilanteen ja viranomaisohjeiden niin vaatiessa.

Suosittelemme seuraamaan Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) ohjeita ja tiedotteita osoitteessa https://thl.fi/fi/

 

Hangossa jalkapallon parissa on jännitetty ja iloittu, ehkä myös vuodatettu surun kyyneleitä, jo vuodesta 1903. Hangö Idrotssklubb on lähes 120 vuoden aikana kasvattanut kymmeniätuhansia lajin harrastajia. Edustustasolla Hikkenin paras saavutus on pelaaminen Mestaruussarjassa kaudella 1962. Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ykkösessä FC HIK oli kausilla 1996-2002. 

Maajoukkuepelaajia Hikkenissä on ollut kymmeniä, suurin osa nuorten tasolla. Eniten A-maaotteluja seuran kasvateista on Niclas Grönholmilla, joka on edustanut Suomea 17 kertaa. Muut A-maajoukkuepelaajat ovat Tor Österlund (8 maaottelua), Anders Roth (7), Fredrik Nordback (7), Tom Enberg (5) ja Arno Nordlund (2).  

Hikkenin toiminnan kivijalkana on juniorityö. Seurassa on tällä hetkellä noin 100 nuorta lisenssipelaajaa, jotka harjoittelevat kuudessa eri joukkueessa 15 vapaaehtoisvalmentajan ohjauksessa. Nuorimmat pelaajat ovat 5-6 -vuotiaita ja vanhimmat juniorijoukkueissa pelaavat ovat 15-vuotiaita. Joukkueissa on sekä tyttöjä että poikia.