FC HIK P01 2013

-
s
a
3 4

Tämän joukkueen seitsemäs kausi näytti jo alussa muodostuvan haasteelliseksi. Joukkue harjoitteli ahkerasti kolme kertaa viikossa koko talven, mutta valitettavasti jalkapallon talviharjoittelumahdollisuudet ovat huonot Hangossa, ja se näkyi heti kun kausi alkoi aikaisin keväällä. Samaan aikaan kuin vastustajilla oli mahdollisuus harjoitella tekonurmella, joukkueemme joutui harjoittelemaan Cupliksen veluurimatolla ainoastaan puolikkaalla kentällä. Tämä ei toiminut harjoittelussa lainkaan pelitavan muuttuessa 6 vs 6:sta 9 vs 9, jota juuri piti harjoitella. Tämä oli myös ensimmäinen kausi, kun oikea paitsiosääntö otettiin käyttöön.
Talven aikana joukkue osallistui ahkerasti turnauksiin. Tammikuun Javenture kilpasarja Turussa osoittautui kovaksi turnaukseksi. Kolmessa ottelussa häviö ja yksi tasapeli joukkuetta vastaan, joka pelasi korkeimmassa sarjassa kesällä. Helmikuussa joukkue osallistui jälleen Javenture turnaukseen, tällä kertaa haastesarjassa. Silloin taas tuli kultaa neljällä voitolla, yhtä monessa ottelussa.
Huhtikuussa joukkue sai kutsun ulkona pelattavaan turnaukseen Saloon. Jo silloin oli nähtävissä, että uusi pelitapa tuotti ongelmia ja joukkue hävisi kaksi ottelua, sekä pelasi yhden tasapelin. Koska myös sarjapelit alkoivat tavallista aikaisemin, jo huhtikuussa, joutui joukkue pelaamaan ensimmäiset kotipelinsä Vanhalla Hiekkakentällä. Joukkue pelasi ykkösessä. Ottelut alkoivat huonosti neljällä perättäisellä häviöllä, ennen kuin joukkue oikeastaan sai edes peliään käyntiin. Sarjapelit ykkösessä tuottivat lopulta kolme voittoa ja kuusi häviötä. Se tarkoitti tippumista kakkoseen syksyksi. Mutta peli alkoi sujua hitaasti mutta varmasti, ja se tuntui hyvältä. Kevään aikana joukkue ehti järjestää myös oman Port of Hanko Cup:n, josta tuli voitto jännittävän semifinaalin jälkeen HJK Töölöä vastaan rangaistuslaukauskilpailussa, ja finaalivoitto IHK Hoki:a vastaan. Turnaukseen osallistui 8 joukkuetta.
Kesäkuun lopussa koitti kauden kauan odotettu kohokohta, kun pelaajat vanhempineen matkustivat Pärnuun Viroon osallistuakseen Pärnu Summer Cup:iin. Siellä joukkue joutui kovaan lohkoon ja sai jo ensimmäisessä pelissä vastaansa edellisvuoden voittajan Pärnu JK Vaprus:n, joka tänäkin vuonna vei kultamitalin kotiin. Siinä ottelussa ei pojilla ollut paljoa sanottavaa, ja se päättyi häviöön lukemin 6-1. Toisessa ottelussa vastaan tuli venäläinen MFL Brateevo. Siinä ottelussa pojat pelasivat loistavasti ja ottivat voiton 3-0. Ratkaiseva ottelu taas hävittiin HJK Herttoniemenrantaa vastaan 4-1, joka tarkoitti, että joukkue jäi lohkonsa viimeiseksi. Sijoitusotteluista muodostui sitten enemmänkin kosmeettisia, joiden joukossa mm. voitto MasKi:a vastaan 9-0. Vaikkei turnaus sujunut täysin odotusten mukaisesti, niin koko joukkue nautti mahtavasta Pärnun kaupungista vapaa-ajallaan. Joukkue asui Rannanhotellissa aivan rannan tuntumassa, ja myös lämmin ilma suosi kaikkia.
Syyskausi alkoi perinteisellä Itämeri Cup:lla. Tämä oli viimeinen vuosi, kun joukkue vielä sai osallistua turnaukseen ja ottelut pelattiin Rukki Areenalla. Pelillisesti ottelut sujuivat hyvin: kolme voittoa ja yksi häviö runkosarjassa. Voitto Y-Ilves Keltaista vastaan puolivälierissä. Semifinaalissa joukkue koki harmillisen häviön Y-Ilveksen ykkösjoukkuetta vastaan 1-0. Tämä tarkoitti, että joukkue pelasi jälleen pronssista Itämeri Cup:ssa, kolmantena vuonna peräkkäin. Pronssiottelu hävittiin TPS:ää vastaan 2-0 ja se toi joukkueelle neljännen sijan.
Elokuussa joukkue osallistui vielä kahteen turnaukseen: yhteen haasteturnaukseen Hyvinkäällä ja kilpaturnaukseen Kirkkonummella.
Sarjapelit sujuivat hienosti syksyllä. Joukkue pelasi kakkosessa, josta tuloksena oli 8 voittoa ja yksi tasapeli. Loistava maaliero, 51 tehtyä maalia ja ainoastaan 10 päästettyä, ja mm. 4-0 voitto BK-46:sta vastaan, ja 2-1 voitto Ingå IF:stä. FC Wild, joka pelasi hienosti ja sijoittui toiseksi yhdellä häviöllä, voitettiin vieraskentällä 6-1. Joten joukkue nousi takaisin ykköseen ensi kaudeksi. Joukkue aikoo harjoitella kovin tulevaa kautta varten ja on valmis haasteisiin ensi vuonna. Kolme harjoittelukertaa viikossa, joista yksi pidetään Tammisaaren Västerbyn hallissa tekonurmella. Joukkue osallistuu myös ensimmäistä kertaa futsalin talvisarjaan.
Pelaajat ja valmentajat ovat tehneet hyvää työtä koko kauden ajan ja harjoitteluaktiviteetti on ollut hyvä. Joukkueeseen kuuluu 16 pelaajaa, kolme valmentajaa, huoltaja ja joukkueenjohtaja.
Kaksi joukkueen pelaajaa on pelannut tällä kaudella mukana Väst4 YJ joukkueessa pojat 01 syntyneet, joka on yhteistyön tulos Länsi-Uudenmaan neljän jalkapallojoukkueen välillä. Kolme joukkueen pelaajista osallistui piirijoukkueen karsintatilaisuuteen, joista Hannes Gustafsson pääsi jatkoon. Yksi joukkueen pelaajista valittiin myös Väst4:n pojat 02 syntyneiden Kyky-joukkueeseen.
Joukkue on myös kauden aikana välillä rentoutunut ja pitänyt hauskaa. Perinteinen ottelu vanhempia vastaan pelattiin syksyllä ja ottelu oli korkeatasoinen. Vaikka vanhemmat voittivat vielä tänä vuonna yhdellä maalilla, ottaen huomioon, että joukossa oli nuorten maajoukkueessa pelanneita pelaajia ja aktiivisesti pelaavia sisaruksia, antoivat pojat vanhemmille kunnon ottelun. Joukkue on myös pelannut Regatan rannalla rantajalkapalloa temppuspesialisti / maalivahti Lassi Hurskaisen kanssa, sekä samassa yhteydessä ollut mukana televisio-ohjelmassa Elixir.
Osa joukkueen menoista on katettu järjestämällä joulumyyjäiset ja kirppiksiä. Joulumyyjäiset järjestetään myös tänä jouluna. Myös joukkueen uskolliset sponsorit ovat omalta osaltaan auttaneet rahoituksessa.
Joukkueen pelaajat ovat: Rasmus Söderlund (mv), Tino Viljanen, Eero Ylimys, Rainer Långström, Daniel Michaeli, Eetu Himanka, Jesper Kinnunen, Fredrik Häggroth, Jeff Sjöberg, Valtteri Räsänen, Hannes Gustafsson, Miska Henriksson, Eric Mällinen, Marco Lopez ja Leonardo Pimentel.
Valmentajat: Anders Söderlund, Mats Nyström ja Nichlas Lökström
Joukkueenjohtaja: Anja Henriksson
Huoltaja: Michaela Lökström

före a efter a