FC HIK P01 2013

-
s
a
3 4

Den sjunde säsongen för detta lag visade sig ganska snabbt bli en stor utmaning. Laget tränade flitigt tre gånger i veckan hela vintern, men tyvärr är vintertränings förhållandena dåliga i Hangö för fotboll och det märktes direkt då säsongen började tidigt på våren. Medan motståndarna haft möjlighet att träna på konstgräs hela vintern fick laget gnida på i Cuplis på velourmatta med endast halva planen till förfogande, vilket inte fungerade alls när spelsättet ändrade från 6 vs 6 till 9 vs 9, och det skulle inövas. Detta var också första säsongen då den riktiga offside regeln togs i användning.
Under vintern deltog laget flitigt i turneringar. I januari i Javenture tävlingsserien i Åbo, vilket visade sig vara tufft. Det blev tre förluster och en oavgjord match mot lag som spelade i högsta serien på sommaren. I februari deltog laget åter i Javenture men då i utmanarserien. Då blev det igen guld med fyra vinster på lika många matcher.
I april fick laget inbjudan till en uteturnering i Salo. Redan då märktes att det fanns stora problem med den nya spelstilen och laget förlorade två matcher och en slutade oavgjort. Då serien också började tidigare än vanligt, redan i april, fick laget spela sina första hemmamatcher på Gamla planen. Laget spelade i ettan. Serien började katastrofalt med fyra förluster innan laget äntligen började få igång spelet. Det blev slutligen tre vinster och sex förluster i ettan. Det betydde degradering till tvåan till hösten. Men spelet började löpa sakta men säkert och det kändes bra. Under våren hann laget också ordna sin egen Port of Hanko Cup där man tog guld efter en spännande semifinal med vinst mot HJK Töölö på straffar och en finalvinst mot IHK Hoki 2-1. Åtta lag deltog.
I slutet av juni var säsongens höjdpunkt laget länge väntat på då spelare och föräldrar åkte till Pärnu i Estland för att delta i Pärnu Summer Cup. Där fick laget en tuff zon och redan i första matchen mötte man fjolårets mästare Pärnu JK Vaprus som också skulle ta hem guldet detta år. I den matchen hade pojkarna inte mycket att säga till om och det blev en förlust med 6-1. I andra matchen kom motståndaren, MFL Brateevo, från Ryssland. Den matchen spelade pojkarna lysande och det blev seger, 3-0. Den avgörande matchen förlorades igen mot HJK Herttoniemenranta 4-1, vilket betydde att laget blev sist i sin zon. Placeringsmatcherna blev sedan mera kosmetik, vinst bland annat över MasKi med 9-0. Fast turneringen inte spelmässigt gick enligt förväntningar så njöt laget fullt ut i den härliga staden Pärnu på fritiden. Laget bodde på Rannanhotell invid stranden. Vädret var också fint med en ordentlig värmebölja.
Höstomgången började med traditionella Östersjö Cup. Detta var sista året laget fick delta och matcherna spelades på Rukki Arenan. Spelmässigt löpte spelet bra. Tre vinster och en förlust i grundserien. En vinst mot Y-Ilves Keltainen i kvartsfinalen. I semifinalen åkte laget dock snöpligt på en 1-0 förlust mot Y-Ilves första lag. Det betydde att laget spelade bronsmatch igen i ÖSC, tredje året i rad. Bronsmatchen förlorades mot TPS 2-0, det betydde alltså en fjärde plats.
I augusti deltog laget ännu i två turneringar. En utmanarturnering i Hyvinge och en tävlingsturnering i Kyrkslätt.
Seriespelen löpte otroligt fint på hösten. Laget spelade i tvåan och det blev åtta vinster och en oavgjord match. En strålande målkvot på 51 gjorda mål och endast 10 insläppta, med bland annat 4-0 vinst över BK-46 och 2-1 vinst mot Ingå IF. FC Wild som spelade bra och placerade sig tvåa med endast en förlust, slogs med hela 6-1 på bortaplan. Så laget steg tillbaka till ettan inför nästa säsong. Laget kommer att träna hårt kommande vinter för att vara redo för utmaningarna nästa år. Tre träningar i veckan varav en hålls på konstgräs i Ekenäs Västerbyhall. Laget deltar också för första gången i futsal vinterserien.
Spelarna och tränarna har gjort ett gott arbete hela säsongen och träningsaktiviteten har varit bra. Till laget hör 16 spelare, tre tränare, tejpare och lagledare.
Två av lagets spelare har spelat denna säsong med Väst4 YJ lag för 01 födda, vilket är ett samarbete mellan Västra Nylands fyra fotbollslag. Tre av spelarna deltog i distriktlagets uttagningar varav Hannes Gustafsson gick vidare. En spelare blev också uttagen till Väst4:ans 02 födda Kyky-lag.
Laget har också under säsongen kunnat koppla av ibland och ha roligt. Den traditionella matchen mot föräldrarna spelades på hösten och matchen höll hög klass. Föräldrarna vann ännu detta år med ett mål, men med tanke på att laget innehöll spelare med flera ungdomslandslagsmatchers rutin och aktivt spelande syskon, så gav nog pojkarna föräldrarna en ordentlig match. Laget har också spelat beachfotis på Regatta stranden med trickskyttsspecialisten/målvakten Lassi Hurskainen, samt i samband med det varit med i tv-programet Elixir.
En del av säsongens utgifter har laget finansierat med att ordna julbasar och loppis. Julbasar kommer att ordnas även denna jul. Samt en del har finansierats tack vare lagets trogna sponsorer.
Spelarna i laget är: Rasmus Söderlund (mv), Tino Viljanen, Eero Ylimys, Rainer Långström, Daniel Michaeli, Eetu Himanka, Jesper Kinnunen, Fredrik Häggroth, Jeff Sjöberg, Valtteri Räsänen, Hannes Gustafsson, Miska Henriksson, Eric Mällinen, Marco Lopez och Leonardo Pimentel.
Tränare: Anders Söderlund, Mats Nyström och Nichlas Lökström
Lagledare: Anja Henriksson
Tejpare: Michaela Lökström

före a efter a